• İran səhər yeməyi süfrəsi

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 3761

Tarix : 25.06.2019, 18:00

Bölmə : Məsləhətlər, Süfrə düzəni


İran Səhər Yeməyi, yerləşdiyimiz məkandan dolayı bizim mədəniyyətə yaxın bir səhər yemək mədəniyyətidir.

İran səhər yeməyi süfrəsi


İran Səhər Yeməyi süfrələrində ən çox diqqət çəkən və əhəmiyyət verilən Fars Çayıdır. Fars Çayı, çay yarpaqları ilə gül yarpaqlarının qarışdırması ilə dəmləir və bizdə olduğu kimi şəffaf şüşə stəkanlarda süfrəyə verilir, ancaq otellərdə əsasən çini stəkan ilə qarşılaşa bilərsiz. Fars çayı adı isə yenə bizə yaxın bir vərdiş kimi adamın arzusuna görə əvvəl dəm sonra su ilə hazırlanır.

Fars çayı ilə yanaşı, İranda çox müxtəlif bitki çaylarını içmə vərdişi var. İranı ziyarətə gedənlərin heç unutmadıqları ləzzətlər arasında çay növlərinin ən başda olduğu deyilir.

İran səhər yeməyi süfrəsi


Çox müxtəlif mədəniyyətlərin yer aldığı İranda, yemək mütləq naan adı ilə tanınan düz çörəklər ilə aparılır. Səhər yeməyinin bir digər olmasa olmazlarından Təbriz ağ pendiri və mürəbbə növləridir. Təbriz pendiri, labne ilə klassik ağ pendir arasında bir ləzzət kimi təsvir oluna bilər. Mürəbbə kimi ən çox diqqət çəkən isə yerkökü mürəbbəsidir.

Dırnaqlı lavaş, rəngli çini qablar və çini naxışlı qablar, fars mədəniyyətinin olmasa olmazıdırlar.


Etiketlər: Səhər, İranda, müxtəlif, diqqət, olduğu, Təbriz, pendiri, olmasa, yemək, çəkən, arasında, yaxın, qablar, Yeməyi, yeməyinin, aparılır, ləzzətlər, unutmadıqları, çörəklər, digər
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
  • İnformasiya
Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
BİZİ İZLƏYİN