• İtalyan mədəniyyətində səhər yeməyi ənənəsi

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 35

Tarix : 29.06.2019, 18:00

Bölmə : Məsləhətlər, Süfrə düzəni




İtalyanlar, Aralıq Dənizi mədəniyyətinin təsiri altında bir ölkədir. İtalyan səhər yemək mətbəxləri, Fransız səhər yemək mətbəxlərində olduğu kimi, bizim ölkəmizə görə olduqca çox fərqlidir.

İtalyan yeməkləri, qəhvə, nadir hallarda meyvə suyu ilə aparılır. Qəhvə, espresso şəklində seçim edilir.

İtalyan mədəniyyətində səhər yeməyi ənənəsi

Səhər yeməyə kruvasan və ya pancarre deyilən bir çörək kəsiyi aparılır. Pancarre, müxtəlif mürəbbələrlə bəzənərək yeyilir. Mürəbbə üstünlüyü isə əsasən ərik olur. Kruvasan isə, adətən, şokoladlı istehlak edilir.

İtalyanlar da səhər yeməklərində duzlu və turş dad istəmirlər. Bu aspektləri ilə Fransızlara bənzəyirlər.

İtalyan mədəniyyətində səhər yeməyi ənənəsi

Səhər yemək süfrələrində yer verdikləri mühüm yeməklərdən biri də ayçörəyidir.

Marmelad, nutella, tort və peçenye növü şirin yeməklər, İtalyanlar tərəfindən səhər yeməyində üstünlük verilən qidalardır.

İtalyan mədəniyyətində səhər yeməyi ənənəsi

Etiketlər: səhər, İtalyanlar, yemək, edilir, Səhər, İtalyan, aparılır, istəmirlər, şokoladlı, yeməklərində, duzlu, istehlak, adətən, üstünlüyü, yeyilir, əsasən, bəzənərək, Kruvasan, aspektləri, Mürəbbə
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN