• Yupyumşaq bulka bişirmək üçün ipucları

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 1112

Tarix : 20.01.2020, 14:00

Bölmə : Məsləhətlər




1. Bulku xəmirini hazırlamağa başlamazdan əvvəl mütləq bütün materialların otaq temperaturunda olmasına diqqət yetirin. Yumşaq kətil kimi qabaran bir poğaça etmək zəhmət və səbr istəyən bir tərifdir.

2. Süd ilə edilən xəmir işi tərifləri mütləq daha yumşaq olur. Bu üzdən bulka reseptində su əlavə edin deyirsə, süd ilə yer dəyişikliyi edə bilərsiniz.

3. Yupyumşaq və qabarıq bulka etməyin digər bir sirri isə, südün ilıq əlavə olunmasıdır. Bulkaların lap yumşaq olmasını təmin etmək istəyirsinizsə bütün materialların otaq temperaturuna gözləmətməniz yetmir, südü qəhvədanda əl yandırmayacaq şəkildə isidərək əlavə etməlisiniz.

4. Yumşaq bir bulka etmək üçün toz məhsulları xüsusilə də un kimi; ələyərək əlavə etməlisiniz.

5. Bulkanın xəmiri ələ yapışmayacaq konsistensiya olmalı və əlinizlə yoğurmlısız. Xəmirin tam konsistensiya olub olmadığını öyrənmək üçün isə, barmağınızı batıraraq da test edə bilərsiniz. Əgər xəmirdə bir çuxur açılır və dərhal əvvəlki halına geri qayıdırsa xəmirin olmuş deməkdir.

6. Xəmirinizin mayalanması üçün saxlarkən üzərinə nəm bir parça ilə örtün. Bu addım xəmirin daha düzgün və sürətli bir şəkildə mayalanmasını təmin edəcək .Belə bir bez tapmadıqda xəmirin yerləşdiyi qabın üstünü streç filmlə bağlamağı da bir alternativ kimi qiymətləndirə bilərsiz.

7. Bulkanın bişərkən köpməsinin getməməsi üçün xəmir gələndən sonra yenidən yoğurun.
Etiketlər: əlavə, bulka, xəmirin, etmək, etməlisiniz, yumşaq, təmin, şəkildə, konsistensiya, xəmir, Yumşaq, bilərsiniz, mütləq, bütün, materialların, Bulkanın, olmadığını, mayalanması, olmuş, Xəmirin
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
  • İnformasiya
Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
BİZİ İZLƏYİN