Mətbəxdə demək olar ki, hər yeməkdə istifadə olunan kartof çox miqdarda nişasta ehtiva edən tərəvəzlərdən biridir. Xüsusilə yay aylarında bir çox yeməyin reseptinə uyğun gələn kartofu qaynadarkən nə qədər səhv etdiyinizi bilirdinizmi?
Kartofun qabığını soymayınBir çox insan kartofun qısa müddət ərzində qaynayıb hazır olması üçün qabığını soyur. Ancaq bu üsul kartofdan kifayət qədər protein almamağınıza səbəb olur. Kartofun protein miqdarının yarısı və vitaminlərin üçdə biri qabığındadır. Buna görə kartofun qabığını soymadan əvvəl bir daha düşünün.
Qabıqlarını yaxşı-yaxşı fırçalayınKartofu qaynatmadan əvvəl bir fırça ilə suyun altında sürtün. Bu şəkildə kartofda yığılan kir və zibil təmizlənəcək.
Qaynatmaq üçün hissələrə bölünKartofu qısa müddətdə qaynatmağın ən yaxşı yollarından biri onları bərabər hissələrə bölməkdir. İstədiyiniz miqdarda kiçildə bilərsiniz.
Etiketlər: qabığını, yaxşı, protein, Kartofun, kartofun, Kartofu, hissələrə, əvvəl, qədər, miqdarda, İstədiyiniz, Qabıqlarını, fırçalayın, bölməkdir, bərabər, qaynatmadan, düşünün, kiçildə, vitaminlərin, yarısı