• Təzə yumurtanın müəyyən edilməsi

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 8854

Tarix : 7.10.2015, 20:00

Bölmə : Məsləhətlər




Yayılmış fikrə rəğmən, yumurtanın ölçüsünə və rənginə görə onun təravətini və keyfiyyətini müəyyən etmək olmaz.

İlk növbədə yumurta tam olmalıdır, çatsız, dəliksiz və çirksiz.

Azmaz duzlanmış bir stəkan suya salınan təzə yumurta o dəqiqə suda batıb stəkanın dibinə gedər. Əgər yumurta stəkanın ortalarında qalarsa, deməli yumurtanın keyfiyyəti elədə yaxşı deyil və onu yalnız çoxlu bişirəndən sonra istifadə etmək olar. Batmayan və üzə çıxan yumurtanı o saat atmaq olar - o lax yumurtadır.

Əgər təzə yumurtanı sındırıb boşqaba töksəniz, yumurtanın ağı formada qalacaq və sarısı tam yumru şəkildə olacaq. Lakin köhnə yumurtanın ağı boşqaba yayılacaq, sarısı isə yastı şəkildə olacaq.

Yumurtaların uzun müddət təzə qalması üçün onları iti ucu aşağı formada soyuducuda saxlamaq lazımdır. Yumurta heç vaxt əvvəlcədən yuyulub saxlanılmamalıdır, o yalnız hazır edilən zaman yuyulmalıdır.

Etiketlər: yumurtanın, yumurta, yumurtanı, stəkanın, boşqaba, formada, olacaq, şəkildə, sarısı, etmək, yalnız, meslehetler, yumurtanin, yumru, Lakin, köhnə, yastı, yayılacaq, mueyyen, qalacaq
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
Offline
Marsella
mene lazim deyil 05
21 oktyabr 2015 14:59
2
Offline
YARALI GOYERCIN
Tewekkurler.
9 oktyabr 2015 20:24
1
BİZİ İZLƏYİN