• Qarabaşağın hazırlanma qaydası

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 29 873

Tarix : 27-09-2015, 22:00

Bölmə : Məsləhətlər


Əgər qarabaşağın tərkibində qatqı varsa, o zaman onu ilk olaraq yaxşı yumaq lazımdır. Qarabaşaq kövrək və ətirli olması üçün o yağsız tavada qızardılmalıdır. Heç vaxt qızarmış qarabaşağı yumaq lazım deyil, o halda qarabaşaq dadını itirər və çox həll alınar.

Sonra 1:2 nisbətində qreçkanın üzərinə su əlavə edilir. Biraz bitki yağıda əlavə etmək olar və qazanın qapağını bağlayıb güclü od üzərində bişirilir. Suyun 2/3 hissəsi buxarlandıqda, 10 dəqiqə sonra, duz əlavə edib, qarışdırıb odun ən az dərəcəsində bişirilir. 30-40 dəqiqədən sonra altını söndürüb, 5 dəqiqə qapaq altında saxlanmalıdır.
Etiketlər: əlavə, dəqiqə, yumaq, sonra, bişirilir, etmək, qapağını, qazanın, bağlayıb, yağıda, qreçkanın, nisbətində, üzərinə, edilir, bitki, Biraz, güclü, Suyun, söndürüb, altını
BİZİ İZLƏYİN