Bəzi şirniyyatlarda (məsəl üçün, şəkərbura və paxlavada) qabığı soyulmuş və üyüdülmüş badam içindən istifadə olunur. Badamın qabığını soymaq cəmi bir neçə dəqiqənizi alacaq. Bu da prosesin tamamı.
1. Badamları bir qazana qoyub üstünə onları örtəcək qədər qaynar su tökün.
2. Qoyun badamlar bu suda 2 dəqidə pörtsünlər (oda qoymayın!). Badamları suda çox saxlamayın, yoxsa yumuşalar və üyüdülmələri çətin
olar.
3. Badamları süzün və qurulayın. Sonra isə iki barmağınızın arasında sürtərək qabığını soyun.
Etiketlər: Badamları, qabığını, pörtsünlər, qoymayın, saxlamayın, dəqidə, badamlar, tökün, Qoyun, qədər, qaynar, yoxsa, barmağınızın, arasında, sürtərək, soyun, Sonra, qurulayın, yumuşalar, üyüdülmələri