• Vitaminlər haqqında qısa məlumat

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 17 148

Tarix : 12-11-2015, 10:00

Bölmə : Məsləhətlər


Vitaminlər haqqında qısa məlumat:
A vitamini: Ərik,cəfəri, ispanaq, kök, kərəviz, kahı, portağal, ərik, pomidor
D vitamini: Balıq yağı, balıq, yumurta, kərə yağı, qaraciyər, ət və tərəvəzlər
E vitamini: Buğda, toxumlu qidalar, qoz, kahı,kərəviz, cəfəri, ispanaq, kələm, qarğıdalı yağı, qarğıdalı
K vitamini: İspanaq, balqabaq, kahı, yaşıl pomidor, yaşil bibər, inək südü, pendir, kərə yağı, yumurta, qırmızı ət, düyü, qaraciyər, qarğıdalı, banan, şaftalı və çiyələk
B1 vitamini (tiamin): Buğda, kəpək, pivə mayası, təzə tərəvəz meyvə, qoyun əti, mal əti, balıq, yumurta və süd
B2 vitamini (riboflavin): Qaraciyər, böyrək, buğda unu, kartof, ət, süd, yumurta, pendir, kəpək, yaşıl tərəvəzlər, kök, fındıq, yer fındığı və mərcimək
B3 vitamini (Niasin): Pivə mayası, kəpək, yer fındığı, sakatat, qırmızı ət, balıq, buğda, paxlalılar, un, yumurta, süd, limon, balqabaq, əncir, portağal və xurma
B5 vitamini (pantotenik turşu): Qaraciyər, qırmızı ət, toyuq, yumurta, çörək və tərəvəzlər
B6 vitamini (Pridoksin): Qaraciyər, böyrək, qırmızı ət, balıq, yumurta, çörək və tərəvəzlər
B11 vitamini (Fol turşusu): Qaraciyər, böyrək, qırmızı ət, ispanaq, kahı, yumurta, çörək, portağal və banan
B12 vitamini (Kobalamin): Qaraciyər, ürək, böyrək, qırmızı ət, toyuq, balıq, süd, pendir və yumurta
C vitamini: Cəfəri, itburnu, yaşil bibər, limon, portağal, çiyələk, qreypfrut, kivi, paxla və moruq
Etiketlər: vitamini, yumurta, qırmızı, balıq, Qaraciyər, böyrək, portağal, tərəvəzlər, ispanaq, pendir, çörək, qarğıdalı, kəpək, limon, yaşıl, balqabaq, fındığı, toyuq, yaşil, mayası
BİZİ İZLƏYİN