• Mətbəx biclikləri

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 11 934

Tarix : 3-09-2016, 10:00

Bölmə : Məsləhətlər


1) Balığı qızartmazdan əvvəl unlama zamanı bir az ovulmuş pendir əlavə olunsa, qızardılmış balığın dərisi daha da dadlı olur.
2) Sobada bişirilmiş kartofa əvvəlcədən duzlu su səpilsə, kartofun qabığı dadlı olur.
3) Yüngülcə əprimiş xiyar turşusuna bir çimdik çay sodası əlavə etsəniz, xiyarın əvvəlki elastikliyi bərpa olunar.
4) Qurudulmuş ədva otlarını bişirilən xörəyə qatmazdan əvvəl 5 dəqiqə isti suda saxlayın — onların ətiri daha da artacaq.
5) Qızardılarkən balıq folqaya yapışmasın deyə, əvvəlcə folqaya yağ sürtmək lazımdır.
6)Əgər xörək bişirəndə barmağınız və əliniz azacıq yanıbsa, dərhal yanığın yerinə çay sodası vuraraq üstünə yaş dəsmal qoyun və yanıq qabar verməyəcək.
7) Əgər qaynayan süd köpüklənərək plitənin üstünə tökülübsə, həmin yerə duz səpərək üstünə yaş parça qoyun. Bu zaman qoxu evə yayılmayacaq.
8)Qışa hazırlıq üçün hazırladığınız pomidor bankasının ağzı açılıbsa,onu atmayın,pomidorların qabığını soyun,pomidoru ət maşınından keçirib tamat düzəldin.
Etiketlər: üstünə, qoyun, sodası, əlavə, dadlı, əvvəl, folqaya, vuraraq, dəsmal, yanıq, qabar, sürtmək, qaynayan, verməyəcək, yerinə, yanığın, barmağınız, lazımdır, bişirəndə, əliniz
BİZİ İZLƏYİN