• Mətbəx biclikləri

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 8077

Tarix : 3.09.2016, 10:00

Bölmə : Məsləhətlər




1) Balığı qızartmazdan əvvəl unlama zamanı bir az ovulmuş pendir əlavə olunsa, qızardılmış balığın dərisi daha da dadlı olur.
2) Sobada bişirilmiş kartofa əvvəlcədən duzlu su səpilsə, kartofun qabığı dadlı olur.
3) Yüngülcə əprimiş xiyar turşusuna bir çimdik çay sodası əlavə etsəniz, xiyarın əvvəlki elastikliyi bərpa olunar.
4) Qurudulmuş ədva otlarını bişirilən xörəyə qatmazdan əvvəl 5 dəqiqə isti suda saxlayın — onların ətiri daha da artacaq.
5) Qızardılarkən balıq folqaya yapışmasın deyə, əvvəlcə folqaya yağ sürtmək lazımdır.
6)Əgər xörək bişirəndə barmağınız və əliniz azacıq yanıbsa, dərhal yanığın yerinə çay sodası vuraraq üstünə yaş dəsmal qoyun və yanıq qabar verməyəcək.
7) Əgər qaynayan süd köpüklənərək plitənin üstünə tökülübsə, həmin yerə duz səpərək üstünə yaş parça qoyun. Bu zaman qoxu evə yayılmayacaq.
8)Qışa hazırlıq üçün hazırladığınız pomidor bankasının ağzı açılıbsa,onu atmayın,pomidorların qabığını soyun,pomidoru ət maşınından keçirib tamat düzəldin.

Etiketlər: üstünə, qoyun, sodası, əlavə, dadlı, əvvəl, folqaya, vuraraq, dəsmal, yanıq, qabar, sürtmək, qaynayan, verməyəcək, yerinə, yanığın, barmağınız, lazımdır, bişirəndə, əliniz
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN