• Əriniz daha “bu nə plovdu, yağ gətir!” deməyəcək

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 13 296

Tarix : 21-01-2017, 19:00

Bölmə : Məsləhətlər


Plov Azərbaycan mətbəxinin sevimli yeməklərindəndir. Xüsusən bayramlarda süfrənin şahı olan plovun dadına doymaq olmaz. Ancaq plov düzgün bişirilməyəndə və düyü dənələri bir-birinə yapışanda bütün ləzzəti qaçır. “Bəlkə bu düyü yapışmır...?!” düşünüb hər dəfə fərqli düyü növlərindən istifadə edən xanımlar da var.

Düyünü axar suyun altında su tamamən şəffaf olana kimi yuyun. Suyu süzdükdən sonra 20 dəqiqə saxlayın. Bunun sayəsində düyünün nişastası təmizlənəcək və yapışmayacaq. Bundan əlavə, bişirərkən 1-2 damcı limon suyu sıxsanız, plovun yapışmasının qarşısını ala bilərsiniz.
Etiketlər: plovun, sonra, süzdükdən, dəqiqə, saxlayın, sayəsində, Bunun, yuyun, altında, suyun, tamamən, şəffaf, olana, düyünün, nişastası, sıxsanız, limon, yapışmasının, qarşısını, bilərsiniz
BİZİ İZLƏYİN