• Hər bir qadının bilməsi gərək

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 12 050

Tarix : 3-12-2016, 09:00

Bölmə : Məsləhətlər


1. Suyu iki dəfə ardıcıl qaynatmayın.
Çaydandakı suyun artıq soyuduğunu görüb onu yenidən isitmək olmaz.
Su uzun müddət qaynadıqda və ya təkrar isidildikdə, onun tərkibindəki kimyəvi maddələr buxarlanmaq əvəzinə yenidən yığılmağa başlayır.

2. Südlü sıyıq bişirərkən, üzərinə şəkər tozu tökmək olmaz, belə olan halda düyü yapışacaq və daha çox bişirmək lazım gələcək.
Yaxşısı budur şəkər tozunu bir qədər ilıq suda həll edib, sıyığın hazır olmasına yaxın üzərinə əlavə edin.

3. Turşu hazırlayarkən, duzunu nizamlaya bilmək üçün:
Turşunun içərisinə zeytun ya da yumurta atın.
Batmırsa, duz miqdarı qaydasındadır.

4. Tikiş ipliyini iynə deşiyindən keçirə bilmirsinizsə, sapın ucunu yüngül sabunlayın, beləcə ucu sərtləşəcək, sapı çətinlik çəkmədən iynəyə keçirə biləcəksiniz.

5. Biskvit xəmirinə nişasta əlavə etsəniz, hazırlanmış məmulat kövrək olar.

6. Biskvit xəmiri hazırlayarkən un, yumurta, şəkər qarışığını 15 saniyədən çox qarışdırmayın, çünki xəmir yapıxır və məmulat bərk alınır.

7. Bitki yağının parlaq olması və xarab olmaması üçün şüşəyə bir qədər duz əlavə edin.

8. 1 l su ilə 0,5 stəkan naşatır spirtinin qarışığı, kirlənmiş çətiri yaxşı təmizləyir.

9. Ət qiyməsinə ət maşınından çəkilmiş deyil, sürtgəcdən keçirilmiş soğan qatın.

10. Yeməyə soda əlavə etməyin, çünki bişirmə əsnasında əlavə olunan soda, tərəvəzlərə daha yaşıl bir rəng qazandırmaqla birlikdə, bəzi vitaminlərin itkilərinə səbəb olur.
Etiketlər: əlavə, şəkər, çünki, məmulat, hazırlayarkən, üzərinə, olmaz, qədər, yumurta, Biskvit, keçirə, yenidən, Bitki, biləcəksiniz, xəmirinə, iynəyə, yağının, çəkmədən, xarab, olması
BİZİ İZLƏYİN