• Şabalıdın təmizlənməsi

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 853

Tarix : 1.05.2017, 09:00

Bölmə : Məsləhətlər




Şabalıdın təmizlənməsinin ən rahat üsulu belədir:

Şabalıdın baş tərəfindən aşağı doğru və altını da bıçaqla kəsirik. Burda diqqət etmək lazımdır ki, qabıqla bərabər pərdəsini də kəsin. Yoxsa pərdəni soymaq çətin olacaq. Şabalıdın hamısının qabıqlarını kəsdikdən sonra qazanda su qaynadırıq. Qaynayan suya şabalıdları töküb təxminən 5-10 dəqiqə qaynadırıq. Deşikli qaşıq vasitəsilə sudan çıxarıb düz qaba töküb qabıqlarını çıxardırıq. Qabıqlar cox rahat çıxacaq. Bəzilərinin də qabığı elə suda çıxacaq.

Əgər şabalıdı saxlamaq istəyirsinizsə onda hər pay üçün istədiyiniz qablara yığıb ağzına sellofan çəkib ya da sellofana yığıb ağzını bağlayıb soyuducunun buzxanasına saxlaya bilərsiniz.

Etiketlər: Şabalıdın, çıxacaq, yığıb, qabıqlarını, qaynadırıq, rahat, töküb, çıxardırıq, Qabıqlar, Bəzilərinin, çıxarıb, vasitəsilə, dəqiqə, Deşikli, qaşıq, qabığı, sudan, saxlamaq, bağlayıb, ağzını
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN