• Ləzzətli çay dəmləməyin sirləri

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 477

Tarix : 8.06.2017, 10:00

Bölmə : Məsləhətlər


Qara çay yaxşı dəmləndiyi zaman sanki insana psixoloji olaraq xoşbəxtlik verir. Əgər siz də çayınızın məşhur olmasını istəyirsinizsə, bu qaydalara uyğun şəkildə çay dəmləyin:

Ləzzətli çay dəmləməyin sirlərindən birincisi çay dəmlədiyiniz suyun keyfiyyətli olması və keyfiyyətli çaydan istifadə etməkdir.

Adətən, nə qədər çaydan istifadə edəcəyiniz çayın qablaşdırılmasının üzərində yazılır. Ölçünü həmin qeyd edilən ölçüyə uyğunlaşdırmağınızda fayda var.

Çaydanda çay qaynadılır. Qaynadıqdan sonra qazın üzərindən götürülüb, buxarı azalanadək gözlədilir. Çünki qaynar suyu birbaşa çaya əlavə etdikdə çay bişir və dadı qaçır. Buna görə də mütləq çayı bir az gözlədib, sonra istifadə etməliyik.

Çaynikə lazımi qədər su qoyulur. Qara çay suya əlavə edilir. Bu zaman çay qətiyyən qarışdırılmamalıdır. Çaynikin qapağı örtülməlidir.

Təxminən 8-10 dəqiqə çayın dəmlənməsini gözləmək lazımdır. Çay aşağı çökdüyü zaman çayınız içilməyə hazırdır.

Etiketlər: istifadə, zaman, çayın, qədər, əlavə, çaydan, keyfiyyətli, sonra, etdikdə, bişir, qaçır, mütləq, qaynar, götürülüb, üzərindən, qazın, buxarı, azalanadək, gözlədib, Çünki
Загрузка...
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN




Yandex.Metrica