• Quru ərik marmeladı resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 13086

Tarix : 31.05.2014, 10:42

Bölmə : Mürəbbələr - Marmaladlar

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox




Tərkibi:
500 gr quru ərik
150 gr toz şəkər
3 xörək qaşığı bal
2 stəkan isti su
1 çay qaşığı maye vanil
1 çay qaşığı badam esansı

Hazırlanması:
Quru ərikləri 1 stəkan isti suda 3 saat qədər gözlədərək isladın. Daha sonra suyunu süzüb bir qazana alın. 2 stəkan qaynar su əlavə edib ərikləri qaynadın. 10 dəqiqə sonra şəkərini əlavə edin və 40 dəqiqə qədər az odda bişirin. Daha sonra blendrdan keçirib püre halına gətirin.
Əriklər suyunu çox çəkmişsə 1 fincan daha qaynar su əlavə edə bilərsiniz. Balı, vanili və badam esansını əlavə edin. 5 dəqiqə daha bişdikdən sonra oddan götürüb farfor ya da şüşə bir qabda soyudun. Soyuduqdan sonra saxlanacaq qapaqlı qaba əlavə edib sərin bir yerdə mühafizə edin.

Nuş olsun!

Etiketlər: blendr, əlavə, sonra, dəqiqə, stəkan, qaşığı, qədər, qaynar, ərikləri, suyunu, badam, oddan, götürüb, bişdikdən, yerdə, esansını, fincan, bilərsiniz, vanili, farfor, olsun
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
Offline
seva
dadli olar yeqin hazirlayaram
15 avqust 2014 22:21
1
BİZİ İZLƏYİN