Tərkibi:1 kq gilas
1.2 kq şəkər tozu
0.5 çay qaşığı limon turşusu
0,5 ç.q. vanil
Hazırlanması:1. Ağ gilasların tumlarını və saplaqlarını təmizləyib, yuyun.
2. Üzərinə şəkər tozunu tökün və 3-5 saat saxlayın.
3. Zəif od üzərində hər dəfə 6-8 dəqiqə olmaqla qaynadın, sonra kənara qoyun.
4. Soyuduqdan sonra (təxminən 5-6 saat sonra) yenidən qaynadılır və bu proses 3 dəfə təkrarlanır.
5. Tam hazır olmamışdan 5 dəqiqə əvvəl vanilin və limon turşusu tökməyi unutmayın.
Nuş olsun!
Etiketlər: sonra, turşusu, limon, dəqiqə, şəkər, yenidən, qaynadılır, təxminən, Soyuduqdan, kənara, qoyun, proses, təkrarlanır, tökməyi, unutmayın, vanilin, əvvəl, olmamışdan, hazır, qaynadın