Tərkibi:700 qram çiyələk
700 qram toz şəkər
Yarım limonun suyu
1 çay qaşığı kərə yağı
Yarım stəkandan bir az çoxdur
Hazırlanması:Çiyələkləri bol su ilə yuyun. Çiyələkləriniz böyükdürsə, yarısını kəsin.
Tavaya şəkər və suyu tökün və qarışdırın.
Sonra ocağın üstünə götürün və zəif odda bişirin.Bəzən qarışdırmağa diqqət yetirin.
Qaynadıldıqdan sonra yavaş bir odda 7-8 dəqiqə daha qaynadın.
Sonra çiyələkləri tökün və qaynatmağa davam edin.Bu vaxt kərə yağı və limon suyunu töküb qarışdırın.
Çiyələk bişirilərkən, qaşıq köməyi ilə üzərində əmələ gələn köpüyü çıxarın.
Çiyələkləri qazana tökdükdən təxminən 20-25 dəqiqə sonra odu söndürün.
Nuş olsun!
Etiketlər: dəqiqə, qarışdırın, Çiyələkləri, tökün, Sonra, şəkər, Yarım, sonra, Çiyələk, bişirilərkən, töküb, limon, qaynadın, çiyələkləri, qaynatmağa, davam, suyunu, köməyi, tökdükdən, təxminən