Tərkibi:1 kq çiyələk
1 kq toz şəkər
1 çay qaşığı limon duzu
Çay qaşığı ucu ilə duz
Hazırlanması:Təmizlənmiş, yuyulmuş çiyələklərə şəkər əlavə olunur və bir gecədə soyuducuda qoyulur.
Ertəsi gün çiyələk sobaya aparılır və köpüklər bir qaşıqla alınır.
Cem qatılaşmağa başladıqda limon duzu əlavə olunur və 10 dəqiqə daha qaynadılır.
Sobadan götürülmüş mürəbbəyə duz əlavə olunur və qarışdırılaraq sərinləmək üçün buraxılır.
Soyudulmuş mürəbbə isti su ilə yuyulmuş qurudulmuş bir şüşəyə doldurulur, bağlanır və soyuducuda saxlanılır.
Nuş olsun!
Etiketlər: əlavə, olunur, soyuducuda, limon, yuyulmuş, çiyələk, şəkər, qaşığı, sərinləmək, buraxılır, götürülmüş, qarışdırılaraq, Sobadan, Soyudulmuş, mürəbbəyə, doldurulur, saxlanılır, olsun, bağlanır, qaynadılır