• İllərlə xarab olmayan tam ölçülü çiyələk mürəbbəsi resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 534

Tarix : 25.06.2021, 18:00

Bölmə : Mürəbbələr - Marmaladlar

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
1 kq çiyələk
1 kq toz şəkər
1 çay qaşığı limon duzu
Çay qaşığı ucu ilə duz

Hazırlanması:
Təmizlənmiş, yuyulmuş çiyələklərə şəkər əlavə olunur və bir gecədə soyuducuda qoyulur.
Ertəsi gün çiyələk sobaya aparılır və köpüklər bir qaşıqla alınır.
Cem qatılaşmağa başladıqda limon duzu əlavə olunur və 10 dəqiqə daha qaynadılır.
Sobadan götürülmüş mürəbbəyə duz əlavə olunur və qarışdırılaraq sərinləmək üçün buraxılır.
Soyudulmuş mürəbbə isti su ilə yuyulmuş qurudulmuş bir şüşəyə doldurulur, bağlanır və soyuducuda saxlanılır.

Nuş olsun!


Etiketlər: əlavə, olunur, soyuducuda, limon, yuyulmuş, çiyələk, şəkər, qaşığı, sərinləmək, buraxılır, götürülmüş, qarışdırılaraq, Sobadan, Soyudulmuş, mürəbbəyə, doldurulur, saxlanılır, olsun, bağlanır, qaynadılır
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
  • İnformasiya
Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
BİZİ İZLƏYİN