• Qarpız mürəbbəsi resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 192066

Tarix : 16.10.2014, 10:00

Bölmə : Mürəbbələr - Marmaladlar

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
1 kq qarpız qabığı
1,2 kq şəkər tozu
3 ç.q. soda
vanil
1 limon
3-3,5 st. su
hil (istəyə görə)

Hazırlanması:
Qarpız qabığının yaşıl üst və qırmızı iç hissəsini soyun (içini qaşıqla da qaşıya bilərsiniz). Ağ mətini fiqurlu bıçaqla doğrayın, çəngəlləyin. 3 ç.q. sodanı 3 l soyuq suya qarışdırın. Qarpız qabıqlarını buraya tökün, ağzına qapaq qoyub 4-6 saat saxlayın. Sonra aşsüzənə yığıb yuyun. 30 dəqiqə soyuq suda saxlayıb, yenidən yuyun. Sonra bu proseduru bir dəfə də təkrar edin (yəni 30 dəqiqə suda saxlayıb çıxarın). Şəkər tozunun yarısı və sudan şərbət bişirin. Qarpız qabıqlarını əlavə edib bişirin, qaynara düşəndən sonra daha 20 dəqiqə bişirin. Ocağı söndürüb 8-12 saat saxlayın. Sonra yenə ocağın üstünə qoyun, qaynara düşəndə şəkər tozunun qalanını da əlavə edib 20-30 dəqiqə bişirin. 8 saat saxlayıb, üçüncü dəfə yarımşəffaf olanadək bişirin. Sona yaxın limon, yaxud portağal sedrası, bir, yaxud iki limonun şirəsini, vanil, hil əlavə edin. Tam soyudub bankalara yığın.
Qarpız mürəbbəsi resepti


Nuş olsun!


Etiketlər: bişirin, dəqiqə, Sonra, saxlayıb, əlavə, Qarpız, qabıqlarını, saxlayın, tozunun, yaxud, qaynara, soyuq, yuyun, vanil, limon, şəkər, Ocağı, söndürüb, ocağın, qoyun
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
  • İnformasiya
Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
BİZİ İZLƏYİN