• Limonlu balqabaq mürəbbəsi resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 10500

Tarix : 17.10.2014, 17:00

Bölmə : Mürəbbələr - Marmaladlar

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox




Tərkibi:
1 kq balqabaq
1/2 budaq vanil
1 limon
800 q - 1 kq şəkər tozu

Hazırlanması:
Balqabağın qabağını soyub dənələrini təmizləyin. Kubik doğrayıb şəkər tozunun yarısını üstünə səpin, 6-8 saat saxlayın.

Limonun üstünə qaynar su töküb 5 dəqiqə saxlayın. Dilim, yaxud kubik doğrayın. Bunu şəkər tozunun qalanı ilə birlikdə balqabağa əlavə edin.

Vanil budağını ortadan bölün, içinin toxumlarını çıxarın, hamısını birlikdə balqabağa əlavə edin. Ocağın üstünə qoyub qaynara düşməsini gözləyin. Qaynara düşəndə 10 dəqiqə bişirin. Sonra ocaqdan götürüb tam soyudun. Daha iki dəfə bu üsulla bişirin (10 dəqiqə bişirib tam soyutmaqla). Bankalara doldurmazdan öncə vanil budağını mürəbbənin içindən çıxarın.

Nuş olsun!

Etiketlər: dəqiqə, şəkər, üstünə, birlikdə, saxlayın, əlavə, bişirin, çıxarın, budağını, tozunun, balqabağa, vanil, Qaynara, gözləyin, düşəndə, balqabaq, düşməsini, qoyub, budaq, hamısını
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN