• Portağallı balqabaq mürəbbsi resepti - FOTO RESEPT

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 16 270

Tarix : 3-01-2016, 16:00

Bölmə : Mürəbbələr - Marmaladlar / Foto reseptlər

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
3 kq balqabaq (təmizlənmiş)
1 kq şəkər tozu
0,5 l su
1 iri limon
2 iri portağal

Hazırlanması:
0,5 l su və 1 kq şəkər tozundan şərbət hazırlayın.

Balqabağı təmizləyin. Limon və portağalları qaynar su ilə yuyun.
Portağallı balqabaq mürəbbsi resepti - FOTO RESEPT

Portağallı balqabaq mürəbbsi resepti - FOTO RESEPT


Balqabağı iri doğrayıb kombayndan, fri kartoşkası gözlüyündən keçirin. Limon və portağalları doğrayıb içinin dənələrini çıxarın, ət maşınından keçirin.
Portağallı balqabaq mürəbbsi resepti - FOTO RESEPT


Bunların hamısını ləyənə yığın. Üstünə şərbət tökün. Ocağın üstünə qoyun. Qaynara düşəndən sonra 15 dəqiqə bişirin. Təxminən 2 saat soyudun. Bu qayda ilə daha 3 dəfə bişirin (2 saat soyutmaqla 15 dəqiqə).
Portağallı balqabaq mürəbbsi resepti - FOTO RESEPT

Portağallı balqabaq mürəbbsi resepti - FOTO RESEPT

Portağallı balqabaq mürəbbsi resepti - FOTO RESEPT


Bankalara doldurub soyuq yerdə saxlayın.

Nuş olsun!
Etiketlər: Limon, Balqabağı, doğrayıb, bişirin, keçirin, dəqiqə, şərbət, portağalları, şəkər, Qaynara, düşəndən, olsun, qoyun, üstünə, Üstünə, tökün, Ocağın, sonra, saxlayın, soyuq
BİZİ İZLƏYİN