• Ərik mürəbbəsi resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 34284

Tarix : 30.11.2015, 14:00

Bölmə : Mürəbbələr - Marmaladlar

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
3 kq gavalı yaxud ərik,
3 kq şəkər,
Bir az limon duzu,

Hazırlanması:
Ərikləri yuyun.
Dilim- dilim doğrayın.
Bır qabın içərisinə alın.
Üzərinə şəkər əlavə edib bır gecə bu şəkıldə gözlədin.
Ertəsı günü əriyimiz sulanmış və şəkər şərbət halını almış olacaqdır.
Möhkəm qarışdırıb ocağa qoyun.
Qaynamağa başlayınca üzərinə yığılan köpükləri alın.
Sonra bir tabaga mürəbbənin suyundan alaraq mürəbbənin hazır olmasına baxın.
Mürəbbə hazır olmuşdursa bir az limon duzu əlavə edib 5 dəqiqə daha qaynatdıqdan sonra ocaqdan alın.
İsti halda bankalara boşaldıb agzını möhkəm bağlayıb tərs çevırin.
Soyuduqdan sonra çevirib sərın bır yerə qoyun.

Ərik mürəbbəsi hazırlamağın püf nöqtələri:
Sərt çürük olmayan əriklər almalı.
Ərik mürəbbəsinin köpüyünün alınması şərtdır.
Ayrıca kiflənə bılər.
Limon duzu xarlamanın qarşısını alır.
Çalışın mürəbbəni isti halda bankalara yığın.

Nuş olsun!


Etiketlər: şəkər, mürəbbənin, qoyun, sonra, əlavə, halda, bankalara, hazır, limon, çevirib, Soyuduqdan, sərın, çevırin, mürəbbəsi, nöqtələri, hazırlamağın, bağlayıb, möhkəm, ocaqdan, qaynatdıqdan
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
  • İnformasiya
Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
BİZİ İZLƏYİN