• Balqabaq mürəbbəsi resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 10882

Tarix : 6.03.2016, 19:00

Bölmə : Mürəbbələr - Marmaladlar

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
1 kq balqabaq,
5 su stəkanı toz şəkər
2,5 su stəkanı su,
1 çay qaşığının ucunda limon duzu,
1 parça kirəç (yarım mandalin büyüklüyündə),
Qaymaq,

Hazırlanması:
Qabağı istədiyiniz büyüklükdə incə dilimlər halında kəsin.
Kirəç topasını suyun içində əridin.
Sönmüş kirəç tapmasanız kirəci bol su içində söndürdükdən sonra köpüklənib dibə çöküncə üstdəki suyunu süzərək mürəbbə bişirərkən istifadə edə bilərsiniz.
Şüşə bir qabın içinə 3-4 litrə qədər kirəçli suyu tökün.
Qabakları bu suda 5 saata qədər saxlayın.
Bu sürə içində qabağın üzərində olan dəyişikliyi hiss edəcəksiniz.
Ayrı bir qazanda 5 stəkan şəkər ilə 2,5 stəkan suyu qaynadın.
Qabakları kirəçli suyun içindən çıxardın.
Bol suyla durulayıp süzdükdən sonra şərbətin içinə atın.
Qabaklar azca şəffaflaşana qədər arada bir üzərinə yığılan köpükləri təmizləyərək şərbətin içində bişirin.
Limon duzunu 1 şorba qaşığı suda əritdikdın sonra şərbətin içinə əlavə edin.
Bir az daha qaynadıb ocaqtan alın.
Soyuyunca istəyə görə qaymaq, qoz ləpəsi və Antep fıstığı səpərək servis edə bilərsiniz.

Nuş olsun!

Etiketlər: içində, şərbətin, sonra, içinə, qədər, kirəçli, Qabakları, stəkan, bilərsiniz, kirəç, suyun, stəkanı, şəkər, çıxardın, içindən, qaynadın, suyla, durulayıp, ləpəsi, süzdükdən
Загрузка...
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN




Yandex.Metrica