• Şaftalı mürəbbəsi (marmeladı) resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 6567

Tarix : 20.02.2016, 17:00

Bölmə : Mürəbbələr - Marmaladlar

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
1 kq şaftalı,
750 qram şəkər,
bir az limon duzu,

Hazırlanması:
Şaftalıların qabıqlarını soyun və rəndənın iri tərəfıylə rəndələyin.
Rəndələnmiş şaftalıları 1 ölçü qabına yığın. Şaftalıdan bir az şəkər ölçüb şaftalıların üzərinə boşaldaraq bu şəkıldə ya bır gecə, ya da yarım gun şəkər ərıyıb sulanana qədər gözlədib sonra ocaga alın.
Qaynamağa başlayınca üzərinə yığılan köpükləri bır kəfkir yardımı ilə alın.
Marmelat kvamına gəldikdən sonra bır aztane limon tuzu əlavə edib 5 dəqiqə qədər daha qaynadıldıqdan sonra isti-isti bankalara doldurub ağzını isti halda bağlayın.
Tərs cevirın.
Soyuyunca bankaları düzəldin.
Mürəbbə artıq yeməyə hazırdır.

Nuş olsun!

Etiketlər: şəkər, sonra, limon, üzərinə, qədər, saftali, aztane, gəldikdən, əlavə, dəqiqə, qaynadıldıqdan, kvamına, Marmelat, yığılan, başlayınca, köpükləri, kəfkir, yardımı, bankalara, doldurub
Загрузка...
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN




Yandex.Metrica