• Şaftalı mürəbbəsi (marmeladı) resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 16 799

Tarix : 20-02-2016, 17:00

Bölmə : Mürəbbələr - Marmaladlar

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
1 kq şaftalı,
750 qram şəkər,
bir az limon duzu,

Hazırlanması:
Şaftalıların qabıqlarını soyun və rəndənın iri tərəfıylə rəndələyin.
Rəndələnmiş şaftalıları 1 ölçü qabına yığın. Şaftalıdan bir az şəkər ölçüb şaftalıların üzərinə boşaldaraq bu şəkıldə ya bır gecə, ya da yarım gun şəkər ərıyıb sulanana qədər gözlədib sonra ocaga alın.
Qaynamağa başlayınca üzərinə yığılan köpükləri bır kəfkir yardımı ilə alın.
Marmelat kvamına gəldikdən sonra bır aztane limon tuzu əlavə edib 5 dəqiqə qədər daha qaynadıldıqdan sonra isti-isti bankalara doldurub ağzını isti halda bağlayın.
Tərs cevirın.
Soyuyunca bankaları düzəldin.
Mürəbbə artıq yeməyə hazırdır.

Nuş olsun!
Etiketlər: şəkər, sonra, limon, üzərinə, qədər, saftali, aztane, gəldikdən, əlavə, dəqiqə, qaynadıldıqdan, kvamına, Marmelat, yığılan, başlayınca, köpükləri, kəfkir, yardımı, bankalara, doldurub
BİZİ İZLƏYİN