• Çiyələk mürəbbəsi resepti - FOTO RESEPT

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 60411

Tarix : 10.07.2014, 23:54

Bölmə : Mürəbbələr - Marmaladlar, Foto reseptlər

Mətbəx : Milli mətbəx

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
1 kq çiyələk
1 kq şəkər tozu
Çiyələk mürəbbəsi resepti - FOTO RESEPT


Hazırlanması:
Çiyələyin irisini xırdasından seçib ayrı qablara yığın, yuyun, saplağını təmizləyin, aşsüzənə yığıb suyunun çəkilməsini gözləyin. Ləyənə yığıb üzərinə şəkər tozu səpin (mürəbbələr üçün həmişə enli şirli ləyəndən istifadə edin).
3-4 saatdan sonra çiyələyin şirəsi çıxacaq.
Çiyələk mürəbbəsi resepti - FOTO RESEPT

Çiyələk mürəbbəsi resepti - FOTO RESEPT

Çiyələk mürəbbəsi resepti - FOTO RESEPT


Ləyəni vam ocağın üstünə qoyun. Kəfkirlə qarışdıranda əzilməsin deyə ləyənin iki qırağından tutaraq arada ehtiyatla silkələyin, fırladın. Üzünə yığılan kəfi yığın.
Çiyələk mürəbbəsi resepti - FOTO RESEPT


Qaynara düşəndən sonra iti odda 20 dəqiqə də bişirin. Ocaqdan götürün. Soyudun. Təxminən 1 gün saxlayın, yuyulub qurulanmış bankalara yığın (tez yığanda çiyələklər üzə çıxır, şirə altda qalır).
Çiyələk mürəbbəsi resepti - FOTO RESEPT

Çiyələk mürəbbəsi resepti - FOTO RESEPT

Çiyələk mürəbbəsi resepti - FOTO RESEPT

Çiyələk mürəbbəsi resepti - FOTO RESEPT


(Başqa cür də bişirmək olar: qaynara düşəndən sonra 5-6 dəqiqə bişirin. Təxminən 3 saat soyudun. Yenə 5-6 dəqiqə qaynadın. Yenə ocağı söndürün. Sonra arada 5 saat intervalla daha iki dəfə 5-6 dəqiqə qaynadın).
Çiyələk mürəbbəsi resepti - FOTO RESEPT


Hazır mürəbbənin şirəsindən boşqaba damızdırın, soyumasını gözləyin. Sonra boşqabı əlinizlə azacıq əyin. Yaxud da barmağınızla ortasından şırım açın. Damla axıb getməməli, giləmeyvə isə şəffaf olmalıdır.
Çiyələk mürəbbəsi resepti - FOTO RESEPT

Çiyələk mürəbbəsi resepti - FOTO RESEPT


İri çiyələkləri bir, xırdaları bir bişirmək daha yaxşıdır, belədə əzilmir.
Çiyələk mürəbbəsi resepti - FOTO RESEPT


Nuş olsun!

Etiketlər: dəqiqə, sonra, yığın, arada, gözləyin, bişirin, Sonra, qaynadın, bişirmək, Təxminən, yığıb, düşəndən, şəkər, söndürün, ocağı, çiyələk, soyudun, intervalla, şirəsindən, mürəbbənin
Загрузка...
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
Offline
emis
tesekkur ama men bele bilmirdim bawqa cur bilirdim tesekkur
14 iyul 2014 12:04
1
BİZİ İZLƏYİN




Yandex.Metrica