Tərkibi:2 kq qarpız qabığı
1 kq şəkər tozu
1 l su
5 q limon sedrası
Hazırlanması:Qarpız qabığının üzərindəki yaşıl hissəni soyub lətini ayırın.
Qazana töküb üzərinə su tökün, ocağın üzərinə qoyun. Qaynara düşəndən sonra 10 dəqiqə bişirin. Sonra suyu süzün.
Qabıqların üzərinə şəkər tozu və 1 l su əlavə edin. 3-5 saat, ürəyinizcə olan yumşaqlığa gələnədək bişirin. Sonda xırdalanmış limon qabığını əlavə edin.
Sterilizə edilmiş bankalara yığıb qapağını bağlayın. Soyuduqdan sonra soyuducuda saxlayın.
Qarpız mürəbbəsini qışa saxlamaq istəyirsinizsə, başqa üsulla bişirə bilərsiniz.
Nuş olsun!
Etiketlər: üzərinə, bişirin, sonra, Qarpız, limon, əlavə, şəkər, edilmiş, bankalara, Sterilizə, yığıb, xırdalanmış, gələnədək, Sonda, qapağını, qabığını, Soyuduqdan, başqa, üsulla, bişirə