• Alça mürəbbəsi resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 25708

Tarix : 21.07.2014, 18:10

Bölmə : Mürəbbələr - Marmaladlar

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox




Tərkibi:
Alça 1 kq.
Şəkər 1,1 kq.
Su 1 st.

Hazırlanması:
Mürəbbəni bişirmək üçün iri bağ alçası növləri, xüsusən də İstanbul və Ərəş alça növləri seçilir
Bu alçalar tam yetişdikdə qırmızı rəng alır, kütləsi 40 qrama çatır.
Alçanın qabığı soyulur. 1,5 – 2 saat müddətində əhəngli suda saxlanılır.
Təmiz yuyulur və bir neçə yerdən dəlinir. Beləliklə hazırlanmış alçanın üzərinə şəkər şərbəti tökülüb 6-8 saat saxlanılır.
Mürəbbəni arada 8 saat saxlamaq şərtilə 2-3 dəfəyə bişirirlər.

Nuş olsun!
Etiketlər: Mürəbbəni, növləri, saxlanılır, Beləliklə, hazırlanmış, alçanın, dəlinir, Təmiz, yuyulur, yerdən, üzərinə, tökülüb, dəfəyə, bişirirlər, olsun, şərtilə, saxlamaq, şərbəti, arada, şəkər
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
  • İnformasiya
Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
BİZİ İZLƏYİN