Tərkibi:1 kq kivi
1 limon
1 limonun şirəsi
900 q şəkər tozu
Hazırlanması:Limonu fırça ilə tərtəmiz yuyub nazik dilimləyin. 100 q şəkər tozu və 100 ml su ilə birlikdə qazana qoyun.
Kivinin qabığını təmizləyib həlqə doğrayın və limon olan qazana qoyun. Limon şirəsi və qalan şəkər tozunu da əlavə edin. Qaynara düşəndə saxsı qaba tökün və otaq temperaturunda bir gecə saxlayın. Sabahı gün mürəbbəni yenidən qazana tökün, qaynara düşəndən sonra daha 20 dəqiqə qaynadın, hərdənbir qarışdırın. Sterilizə olunmuş bankalara tökün, soyuyandan sonra ağzını qapaqla bağlayıb soyuq yerə qoyun.
Nuş olsun!
Etiketlər: tökün, qoyun, şəkər, qazana, sonra, limon, şirəsi, düşəndən, dəqiqə, qaynara, yenidən, temperaturunda, saxlayın, Sabahı, mürəbbəni, qaynadın, qarışdırın, ağzını, qapaqla, bağlayıb