• Armud mürəbbəsi resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 40 925

Tarix : 11-12-2016, 21:00

Bölmə : Mürəbbələr - Marmaladlar

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
4 ədəd böyük boy armud
3 su stəkanı su
4 yemək qaşığı toz şəkər
1 ədəd çubuq darçın
1 ədəd çubuq vanil ( arzuya görə )

Karamel üçün:
1 su stəkanı toz şəkər
2 yemək qaşığı su
2 damla təzə sıxılmış limon suyu
40 qram kərəyağı
100 ml maye krem

Hazırlanması:
Böyük boy armudları bol suda yuyun ,qurulayın. Sap qisimlərinə zərər vermədən qabıqlarını soyun .
Döşəmə qisimlərini düzləşdirdiyiniz armudların dənələrini ehmalca çıxarın. Su və toz şəkəri geniş əsaslı , dərin bir qazana alın . Bir qaşıq köməyiylə qarışdırıb şəkərin əriməsini təmin edin. Çubuq darçın və orta qisiminə bir cızıq atdığınız vanil çubuğunu qazana atın. Armudları , qazana dik şəkildə yerləşdirin .
Qapağı bağlı qazanda , vam xodda 30 dəqiqə qədər bişirin.
Karamel hazırlamaq üçün ; toz şəkər , su və təzə sıxılmış limon suyunu dərin bir sous qabına alın . Əriməkdə olan toz şəkəri qarışdırmadan sos qabını aralarda yelləyib şəkərin karamelize olmasını təmin edin . Südlü bonbon rəngini alan şəkər qarışığına soyuq kərə yağı qatıb taxta qaşıq köməyiylə qarışdırın. Rəngi ​​tündləşən və batıq atəşdə bişirməyə davam etdiyiniz karamel qarışığına son olaraq krem qatıb sürətlicə qarışdırın. Batıq atəşdə 2-3 dəqiqə daha bişirdiyiniz karamel qarışığını ocaqdan alın . Istisi istisinə şüşə ya da keramika bir qaba boşaldın və qısa bir müddət gözlədin.
Batıq atəşdə , bütün olaraq bişən armudları soyuması üçün servis qablarına alın . Hazırladığınız karamel sousu üzərinə gəzdirin.

Nuş olsun!
Etiketlər: şəkər, qazana, karamel, atəşdə, köməyiylə, qaşıq, Batıq, dərin, olaraq, təmin, qarışığına, dəqiqə, qatıb, qarışdırın, armudları, şəkərin, şəkəri, sıxılmış, limon, qaşığı
BİZİ İZLƏYİN