Tərkibi:4 ədəd böyük boy armud
3 su stəkanı su
4 yemək qaşığı toz şəkər
1 ədəd çubuq darçın
1 ədəd çubuq vanil ( arzuya görə )
Karamel üçün:1 su stəkanı toz şəkər
2 yemək qaşığı su
2 damla təzə sıxılmış limon suyu
40 qram kərəyağı
100 ml maye krem
Hazırlanması:Böyük boy armudları bol suda yuyun ,qurulayın. Sap qisimlərinə zərər vermədən qabıqlarını soyun .
Döşəmə qisimlərini düzləşdirdiyiniz armudların dənələrini ehmalca çıxarın. Su və toz şəkəri geniş əsaslı , dərin bir qazana alın . Bir qaşıq köməyiylə qarışdırıb şəkərin əriməsini təmin edin. Çubuq darçın və orta qisiminə bir cızıq atdığınız vanil çubuğunu qazana atın. Armudları , qazana dik şəkildə yerləşdirin .
Qapağı bağlı qazanda , vam xodda 30 dəqiqə qədər bişirin.
Karamel hazırlamaq üçün ; toz şəkər , su və təzə sıxılmış limon suyunu dərin bir sous qabına alın . Əriməkdə olan toz şəkəri qarışdırmadan sos qabını aralarda yelləyib şəkərin karamelize olmasını təmin edin . Südlü bonbon rəngini alan şəkər qarışığına soyuq kərə yağı qatıb taxta qaşıq köməyiylə qarışdırın. Rəngi tündləşən və batıq atəşdə bişirməyə davam etdiyiniz karamel qarışığına son olaraq krem qatıb sürətlicə qarışdırın. Batıq atəşdə 2-3 dəqiqə daha bişirdiyiniz karamel qarışığını ocaqdan alın . Istisi istisinə şüşə ya da keramika bir qaba boşaldın və qısa bir müddət gözlədin.
Batıq atəşdə , bütün olaraq bişən armudları soyuması üçün servis qablarına alın . Hazırladığınız karamel sousu üzərinə gəzdirin.
Nuş olsun!
Etiketlər: şəkər, qazana, karamel, atəşdə, köməyiylə, qaşıq, Batıq, dərin, olaraq, təmin, qarışığına, dəqiqə, qatıb, qarışdırın, armudları, şəkərin, şəkəri, sıxılmış, limon, qaşığı