• Alma marmeladı resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 19494

Tarix : 16.12.2014, 17:00

Bölmə : Pəhriz yeməkləri, Uşaq yeməkləri, Meyvəli şirniyyatlar

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox




Bu şirniyyatla həm uşaqları, həm də pəhriz saxlayanları sevindirə bilərsiniz: o, adamı kökəltmir.

Tərkibi:
5 iri alma
100 q şəkər tozu (alma çox şirindirsə, azaldın)
2 x.q. nişasta
100 ml su
20 q jelatin

Hazırlanması:
Jelatinin üzərinə su töküb şişməsini gözləyin.

Nişastanı azacıq suda əridin.

Almaların qabığını soyun, cecəsini çıxarın, sürtgəcin iri gözündən keçirin.

Qazana töküb üzərinə şəkər tozu səpin, su tökün. İti ocağın üstünə qoyun, qaynara düşəndən sonra ocağı azaldın, qarışdıraraq 30-40 dəqiqə bişirin.

Suda əritdiyiniz nişastanı əlavə edib yaxşıca qarışdırın. Qaynara düşəndə götürün, qaynar-qaynar blenderdən keçirin (blender yoxdursa, ələkdən keçirin).

Jelatini tam əriyənədək qızdırın, alma püresinə qatıb yaxşıca qarışdırın.

Formanın içinə perqament, yaxud qida plyonkası çəkin, marmeladı tökün, hamarlayın.

Soyuducuda tam bərkiyənədək saxlayın.

Sonra formadan çıxarıb doğrayın.

Üzərini qoz-fındıq, ərik, kişmiş, qara gavalı ilə də bəzəyə bilərsiniz.

Nuş olsun!

Etiketlər: keçirin, qaynar, şəkər, üzərinə, azaldın, bilərsiniz, yaxşıca, tökün, qarışdırın, töküb, əriyənədək, Jelatini, qızdırın, Formanın, qatıb, püresinə, blender, düşəndə, Qaynara, əlavə
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
Offline
arzum-aysum
marmeladi cox xoşlayıram, sayenizde reseptini de oyrenmis oldum
3 aprel 2015 00:37
1
BİZİ İZLƏYİN