• Pəhriz çiyələkli südaşı resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 15 340

Tarix : 10-06-2016, 21:00

Bölmə : Pəhriz yeməkləri / Meyvəli şirniyyatlar

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
100 qram düyü
30 qrambadam
500 ml süd
150 ml portağal suyu
2 çay qaşığı nişasta
1/5 stəkan şəkər
500 qıram çiyələk

Hazırlanması:
Düyünü, süd və bir çimdik şəkər tozu ilə birlikdə bir qazanda qaynadın.
Ocaq çox yüksək temperaturlu olmamalıdır. Orta odda qazanı arabir qarışdıraraq təqribən 25 dəqiqə qaynadın.
Südaşı qatılaşmağa baylayan kimi qazanı ocağın üzərindən götürün.
Daha sonra portağal suyunu da bir başqa qazanda qaynadın.
Qalan portağal suyunun içərisinə nişasta və 30 qram şəkər tozu əlavə edin.
Qaynamaqda olan portağal suyunu qarışdırım
Daha sonra portağal suyunu qazandan alın
Bundan sonra çiyələkləri yuyub saplaqlarını ayırtlayın.
Təmizlənən çiyələkləri iki hissəyə bölüb, portağal suyu ilv qarışdırın.
Daha sonra düyünü və portağal suyunu qarışdırın.
Şirniyyat qablarına çəkin və süfrəyə verə bilərsiniz.

Nuş olsun!
Etiketlər: portağal, sonra, suyunu, qaynadın, şəkər, nişasta, qazanda, çiyələkləri, qazanı, qarışdırın, Bundan, qazandan, əlavə, suyunun, Qalan, içərisinə, yuyub, Qaynamaqda, qarışdırım, Təmizlənən
BİZİ İZLƏYİN