Tərkibi:3-4 iri turp
3-4 diş sarımsaq
yarım dəstə cəfəri
yarım limonun şirəsi
4-5 x.q. bitki yağı
duz
qara istiot
Hazırlanması:Sarımsağı əzin, göyərtini doğrayın, bunları bitki yağı ilə qarışdırın. Bir neçə saat saxlayın.
Turpu təmizləyib yuyun. Dərin siniyə qoyun, dibinə azca su tökün və isti sobada yumşalanacan bişirin. Soyudun. Qabığını soyun, dilimləyin. Süfrəyə sarımsaqlı sousla verin.
Nuş olsun!
Etiketlər: bitki, yarım, bişirin, yumşalanacan, sobada, dibinə, siniyə, qoyun, Soyudun, tökün, soyun, sousla, verin, olsun, sarımsaqlı, Süfrəyə, Dərin, dilimləyin, Qabığını, təmizləyib