Tərkibi:4 kartof
2 yumurta
duz
istiot
Yanına servis etmək üçün xama
Qızatmaq üçün bitki yağı
Hazırlanması:1.Kartof soyulub yuyulur.
Sürtkəcin böyük gözündən keçirdilir. Bu sürtkəcdən keçirilmiş kartofu yenidən suda yuyun.
Suyunu yaxşı süzün və mətbəx dərmalına qoyun ki, artıq suyu çəkilsin. Yaxşı qurulayın.
2.Kartofu bir dərin qaba qoyun. İçinə yumurta çırpın. Duz və istiot əlavə edin. Hamısını yaxşı qarışdırın.
3.Tavaya bitki yağı əlavə edin.
Qızğın yağa qaşıqla kartof qarışımını qoyun və qaşıqla forma verin.
Peçenya üçün metallik qabdanda istifadə edə bilərsiz. İçinə qoyub qaşıqla yastayın.
4.Hər tərəfini 3-5 dəqiqə qızardın.
5.Qızarmışları mətbəx dəsmalına yığın ki, artıq yağı çəkilsin.
Nuş olsun!mənbə:
Günel Bahasun (instagram)
Etiketlər: qoyun, qaşıqla, artıq, mətbəx, İçinə, əlavə, yaxşı, kartof, çəkilsin, yumurta, bitki, istiot, forma, verin, qarışımını, Peçenya, Qızğın, Hamısını, qarışdırın, Tavaya