• Yumurtalı çörək resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 141

Tarix : 25.04.2019, 12:00

Bölmə : Qəlyanaltılar, Digər reseptlər

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox




Tərkibi:
3-4 ymurta,
2 yemək qaşığı maye yağ,
Yarım çay stəkanı süd və ya qatıq ),
Duz,
İstiot,
İncə doğranmış çörək dilimləri,
Qızartmaq üçün maye yağ,

Hazırlanması:
Çörəkləri incə- incə dilimləyib kənara alın.
Yumurtaları geniş bir qab içərisində öncə yağ ilə, ardından südünü də əlavə edib yaxşıca çırpın.
Süd yoxsa, qatıq da tərcih edilə bilər.
Bu yumurtaların ağırlığını alır və çörəklərin yumşaq olmasını təmin edir.
Duz və istiotu əlavə edib bir az daha çırpın.
İstiot nə qədər az tərcih edilsədə, ənənəvi təriflərdə istiotun mühüm yeri vardır.
Hətda çox az pul bibər atılması arzuya görədir.
Uşaqlar üçün hazırlananlar da istiot və pul bibər vurulmaya da bilər.
Çörəklərin hər iki tərəfini yumurtalı xərcə bulayın və çörəyin üzərində olan artıq yumurtanı çəngəllə sıyırın ( yoxsa qızartma yağınız çox köpüklənər ), hər iki tərəfini də nar kimi olana qədər qızardın.
Yumurtaları fırında bişirərkən isə yenədə çörəkləri yumurtada isladın və azca yağlanmış fırın sinisində alt üst qızardın.
Çörəklər bişdikdən sonra artıq yağları çəkmək üçün kağız dəsmalın üzərinə yığın və ilıq halda servis edin.

Nuş olsun!
loading...

Etiketlər: bilər, yoxsa, çırpın, əlavə, qızardın, qədər, tərəfini, bibər, artıq, Yumurtaları, tərcih, İstiot, qatıq, qızartma, çəngəllə, sıyırın, üzərinə, köpüklənər, yağınız, yumurtanı
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN