Tərkibi:Süd -1 litr
Xama - 300 qr
duz - 1 ç.q
yumurta -3 ədəd
Hazırlanması:Südü qaynara qoyub, duz qatırsız. Ayrıca xama ilə yumurtaları çalın. Süd qaynara düşən kimi, bu xamalı qarışımı əlavə edib, dam qarışdırmaqla 5 dəqiqə bişirin.
Elə ki, südlü xama zərdabından ayrıldı, oddan götürüb, süzgəcdən keçirin. Suyu tam süzülür, qalan kütləyə pendir kimi forma verib, bərkidin və soyuducuya qoyun. 1-2 saatdan sonra yeməyə hazırdır.
Nuş olsun!
Etiketlər: qaynara, kütləyə, pendir, forma, qalan, süzülür, süzgəcdən, keçirin, verib, bərkidin, yeməyə, hazırdır, sonra, saatdan, soyuducuya, qoyun, götürüb, ayrıldı, çalın, düşən