• Qəlyanaltılıq qat-qat rulon resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 1 702

Tarix : 15-05-2021, 14:00

Bölmə : Qəlyanaltılar

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
3 ədəd qat-qat xəmir (düzbucaqlı forma)
1 fincan qurudulmuş pomidor
2 xörək qaşığı yayıla bilən ağ pendir
1 fincan rəndələnmiş çedar pendir
3 budaq təzə kəklikotu (və ya 1 çay qaşığı quru kəklikotu)
2 xörək qaşığı zeytun yağı

Hazırlanması:
Qurudulmuş pomidorları 10 dəqiqə ilıq suda saxlayın. Sonra suyu tökün, artıq suyunu sıxın və xırda doğrayın.
Qurudulmuş pomidorları, çedar pendirini və yayıla bilən ağ pendiri böyük bir qabda götürün, budaqlardan çıxardığınız kəklikotu əlavə edin və zeytun yağı tökün və yaxşı qarışana qədər qarışdırın.
Qat-qat xəmirləri uzununa iş masasına aparın. Bir rulonla 1-2 dəfə keçin və bir az incəldin. Üst hissəni örtmək üçün hazırladığınız xərci tətbiq edin.
Qısa kənarından başlayaraq yumşaq bir şəkildə yuvarlayın. Nə çox sıx, nə də sərbəst olmamalıdır, .
Bükülmüş rulonları 5 dəqiqə dondurucuda saxlayın, daha asan kəsə biləcəksiniz.
Dondurucudan götürdükdən sonra yumşaq bir irəli və geri hərəkətlə rulonu dilimləyin. Hər rulondan təxminən 6-7 rulon dilim çıxacaq.
Hazırladığınız yuvarlaq şirniyyat dilimlərini aralıqlarla yağlı kağız səpdiyiniz qabın üzərinə qoyun. Əvvəlcədən qızdırılan 180 dərəcə və ya turbo sobada 20-25 dəqiqə nəzarət altında bişirin. Sobadan çıxardıqdan dərhal sonra xidmət edin.

Nuş olsun!
BİZİ İZLƏYİN