• Keşkül resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 13 963

Tarix : 13-02-2016, 21:00

Bölmə : Qəlyanaltılar

Mətbəx : Türkiyə mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
4 stəkan süd,
1 stəkan şəkər tozu,
2 şorba qaşığı incə çəkilmiş badam,
2 şorba qaşığı düyü unu,
1 şorba qaşığı buğda nişastası,
1 şorba qaşığı hind qozu,

Üzəri üçün:
Döyülmüş antep fıstığı,
Hind qozu,

Hazırlanması:
Südü qazana tökün.
Əvvəlcə şəkər tozu, döyülmüş badam, düyü unu və nişastanı da südün içinə əlavə edərək möhkəm çırpın və südə qarışmasına çalışın.
Qazanı ocağın üzərinə qoyaraq bişirməyə başlayın.
Qatı hala gəldiyində hind qozunu da əlavə edib qatı halda servis kasalarına boşaldaraq soyumağa qoyun.
Soyuyandan sonra bəzəyərək servis edin

Nuş olsun!
Etiketlər: şorba, qaşığı, badam, əlavə, şəkər, servis, stəkan, başlayın, gəldiyində, bişirməyə, ocağın, Qazanı, qozunu, üzərinə, qoyaraq, boşaldaraq, sonra, bəzəyərək, olsun, Soyuyandan
BİZİ İZLƏYİN