• Badımcan kürüsü (badımcan ikrası) resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 358 561

Tarix : 18-07-2015, 20:00

Bölmə : Qəlyanaltılar

Mətbəx : Milli mətbəx

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
3 kq-badımcan,
1kq-sogan,
1, 5kq-pomidor,
1 kq- bolqar bibəri
1-2 ədəd acı bibər
qarğıdalı yağı -0.5 l
duz: 2 x/q (təxmini)

Hazırlanması:
1- bütün ərzaqlar temizlenmiş halda çəkilir və yuyulur
2- sogan soyulur maşından kecirilir və yağda adi qaydada qızardılır.
3- badımcanın qabığı soyulur və uzunsov formada doğranılır, duzlanılır, acı suyu çıxardılır

4- badımcan yağda qızardılır və maşından keçirilir
5- soganın üzərinə əlavə edilir. Qalan bütün ərzaqlar da maşından keçirilir və hazırladığımiz kütlənin üzərinə əlavə edilir .
6- vam odda bişirilir. tez-tez qarışdirilir ki, dib tutub yanmasın.
7- şüşə bankalar təmiz yuyulur,hazır kütlə bankalara tökülür və qapaqlarğ sadəcə üzərinə qoyulur bağlanılmır
8….45-dəqiqə bankalar qaynar suda qaynadılır və qapaqları bağlanılıb götürülür.
Qeyd:-Kütlənin rəngi deyişdikdv, suyu qalmadıqda və yağını buraxdıqda -bişmiş hesab olunur.

Nuş olsun!
Etiketlər: maşından, üzərinə, soyulur, yuyulur, yağda, keçirilir, bankalar, əlavə, ərzaqlar, qızardılır, edilir, sogan, bütün, badımcan, qapaqlarğ, sadəcə, dəqiqə, bağlanılmır, qoyulur, bankalara
BİZİ İZLƏYİN