Tərkibi:1 l. təzə süd
1 qaşıq qatıq
Hazırlanması:Südü 8-10 dəqiqə qaynadın. Sonra südü mayalayacağınız qaba boşaldın və soyumasını gözləyin. Qatığın mayalanması üçün ideal temperaur 43-45 dərəcədir.
Bir neçə qaşıq südlə qatığı qarışdırın.
Sonra bu qatıqlı südü mayalanacaq olan südə qarışdırın (süd qaymaq tutubsa qaymağı pozmadan ehtiyatla qarışdırın).
Qabın qapağını örtün, qalın dəsmalla hər tərəfini örtün.
4-5 saat qabı hərəkət etdirməyin, dəsmalı açmayın.
Bundan sonra qabın qapağını açın, bir saat gözlədin. Sonra soyuducuya qapağı açıq olaraq qoyun. Soyuducuda təqribən 1 gün qapağı açıq olaraq gözlədin.
Nuş olsun!
Etiketlər: Sonra, qarışdırın, qapağı, gözlədin, olaraq, qapağını, qaşıq, örtün, hərəkət, etdirməyin, tərəfini, dəsmalla, dəsmalı, qalın, Qabın, sonra, Soyuducuda, təqribən, olsun, qoyun