• Lor pendirli bibər turşusu resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 15 550

Tarix : 15-04-2016, 09:00

Bölmə : Qəlyanaltılar / Turşular

Mətbəx : Yoxdu

Hazırlanma vaxtı : Yox

Nəfər sayı : Yox


Tərkibi:
1 kg duzlu lor pendiri,
Yarım litr süt,
1 kg yaşil və qırmızı kiçik acı bibər,
Zeytun yağı,

Hazırlanması:
Lor pendiri və südü bir qaba alıb qarışdırın. Üzərini möhkəm bağlayıb soyuducuda 1 gecə soyuducuda saxlayın.
Bibərləri yuyub sap hissələrini qapaq şəklində kəsin.
Çəyirdəklərini təmizləyin.
Kağız dəsmal ilə yaxşı-yaxşı qurudun. Bibərlərin içini südlü pendir qarışığıyla doldurun.
Bibərləri şüşə bankalara dik olaraq yerləşdirin.
Banka tam dolduğunda üzərinə çıxacaq qədər zeytun yağı əlavə edin.
Bankanın qapağını möhkəm bağlayıb Ssoyuducuda saxlayın.
3 həftə saxlayın.
Yağını süzərək servis edin.

Nuş olsun!
Etiketlər: saxlayın, pendiri, möhkəm, Bibərləri, yaxşı, bağlayıb, soyuducuda, yerləşdirin, olaraq, qarışığıyla, içini, Bibərlərin, südlü, pendir, doldurun, bankalara, Banka, Ssoyuducuda, qapağını, həftə
BİZİ İZLƏYİN