Tərkibi:fındıq
badam
keşyu
fıstıq
sidr qozası
4 x.q. küncüt
2-3 x.q. keşniş toxumu
1-2 ç.q. zirə
1 ç.q. şüyüd toxumu
1 ç.q. qara istiot
1 ç.q. dəniz duzu
əlavə:
limon sedrası
sarıkök
Hazırlanması:Dukka - (dukkah) - zeytun yağı və çörəklə yeyilir: çörəyi əvvəlcə zeytun yağına, sonra isə dukkaya batırıb yeyirlər. Həmçinin dukkanı şorbalara, raquya, makarona, bişmiş tərəvəzə də əlavə edirlər. Onu pendir və yumurta ilə də süfrəyə verir, avokadonu qızartmazdan öncə dukkaya batırırlar.
Hazırlanma qaydası: fındıq, badam, keşyu, fıstıq, sidr qozasını sobada 10 dəqiqə qovurun.
Küncüt, keşniş toxumu, zirə (sevmirsinizsə, götürməyə bilərsiniz), şüyüd toxumu, qara üyüdülmüş istiot və dəniz duzunu tavada 3-4 dəqiqə qovurun. Əlavə olaraq limon sedrası və rəng üçün sarıkök əlavə edə bilərsiniz. Mətbəx kombaynında, yaxud həvəngdəstədə əzib qarışdırın.
Fotoda iki dukka var - badam və sarıköklə, fındıq və fıstıqla.
Nuş olsun!
Etiketlər: toxumu, əlavə, badam, fındıq, zeytun, sarıkök, limon, qovurun, bilərsiniz, dukkaya, dəqiqə, sedrası, keşniş, dəniz, şüyüd, fıstıq, keşyu, istiot, götürməyə, üyüdülmüş