Tərkibi:2 bişmiş kartof
3 bişmiş yumurta
200 q soğanla qovrulmuş qiymə (mal ətindən)
150 q bərk pendir
100 q mayonez və ya çox qatı xama
bəzək üçün:şüyüd
qırmızı və sarı bolqar bibəri
bişmiş yerkökü
Hazırlanması:Kartofu yuyub qabıqlı bişirin, təmizləyib sürtgəcin iri gözündən keçirin. Azca duzlayıb boşqaba şəkildə göstərildiyi formada yerləşdirin. Üzərinə mayonez çəkin.
Soğanla qovrulmuş qiyməni qoyun, mayonez çəkin.
1 yumurtanın ağını və sarısını bəzək üçün saxlayın, qalan yumurta ağını sürtgəcdən keçirin, salatın üstünə səpin. Azacıq mayonez çəkin.
Sürtgəcdən keçirilmiş pendir və yumurta ağı səpin (şəkildəki kimi).
«Şamın» «fitil»ini qara gavalıdan kəsdiyiniz nazik şəriddən düzəldin.
Atəş: sürtgəcdən keçirilmiş pendirin üstünə sürtgəcdən keçirilmiş yumurta sarısı, sonra sürtgəcdən keçirilmiş yerkökü tökün, üstünə qırmızı bibərdən kəsdiyiniz bir parçanı qoyun.
Fitilin ətrafına yumurtanın ağını dairəvi şəkildə, qalan yerinə isə sürtgəcdən keçirilmiş pendir səpin. bir tərəfinə şüyüddən «budaqlar» döşəyin. Qırmızı bibərdən bant kəsib salatın üzərinə yerləşdirin.
Nuş olsun!
Etiketlər: milli, keçirilmiş, sürtgəcdən, yumurta, mayonez, çəkin, pendir, üstünə, səpin, bişmiş, ağını, şəkildə, qoyun, yerləşdirin, qalan, salatın, keçirin, kəsdiyiniz, bibərdən, yumurtanın