Tərkibi:300 qr qarpız
3 diş sarımsaq
2 budaq şüyüd
1 x.q şəkər tozu
1 x.q duz
6-7 ədəd qara istiot
1 ç.q xardal
2 ədəd dəfnə yarpağı
1000 ml su
Hazırlanması:Qarpızları kəsir, sarımsağı təmizləyirik.
Balaca bankanı qarpızla doldururuq, üzərinə sarımsaq və şüyüdü əlavə edirik. Sonra 1 litr suya 1 xörək qaşığı şəkər tozu və duz tökürük. Qarışığa dəfnə yarpağı, qara istiot və xardal da əlavə edirik. Biraz saxlayırıq.
İndi isə bankadakı qarpızın üzərinə su ilə hazırladığımız qarışımı əlavə edirik. Otaq temperaturunda bir gecə saxlayır, səhəri gün isə onu soyuducuya qoymalıyıq. 3-4 saat sonra götürürük. Desertimiz hazırdır.
Nuş olsun!
Etiketlər: əlavə, edirik, dəfnə, sarımsaq, üzərinə, xardal, yarpağı, istiot, şəkər, qarışımı, Biraz, hazırladığımız, qarpızın, temperaturunda, saxlayırıq, bankadakı, soyuducuya, götürürük, Desertimiz, hazırdır