• Humus resepti

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 7137

Tarix : 5.12.2016, 22:00

Bölmə : Qəlyanaltılar

Mətbəx : Türkiyə mətbəxi

Hazırlanma vaxtı : 30-40

Nəfər sayı : 2-4




Tərkibi:
1 kq noxud
400 qr küncüt pastası (tahin)
2 diş sarmısaq
80 qr çay sodası
40 qr limon duzu
60 qr duz
2 l su
Dondurma

Hazırlanması:
Noxud yuyulur, üstünə su tökülür. Suya çay sodası əlavə olunub qarışdırılır. Noxud sodalı suda bir gün, minimum 12 saat saxlanır.
Sonra əzilənə qədər bişirilir, suyu süzülüb soyudulur. Bişirilmiş noxud əzilərək püre şəklinə salınır. Noxud əzməsinin üzərinə küncüt pastası, sarımsaq, duz və limon duzu əlavə edilib blenderdən keçirilir. Qarışığa dondurma əlavə olunub qarışdırılır. Humus süfrəyə soyuq halda zeytun yağı ilə birlikdə verilir.

Nuş olsun!
loading...

Etiketlər: Noxud, əlavə, pastası, qarışdırılır, noxud, küncüt, olunub, sodası, limon, verilir, blenderdən, edilib, üzərinə, salınır, əzməsinin, keçirilir, sarımsaq, dondurma, süfrəyə, soyuq
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN