Tərkibi:kərə yağı 40-50 q
2 xörək qaşığı yağlı qatıq və ya xama
1 çimdik sarıkök və ya zəfəran
1 stəkan plov üçün bişirilmiş düyü
Hazırlanması:2 yumurtanı çalın, 1 çimdik sarıkök, 2 xörək qaşığı yağlı qatıq və 1 stəkan düyü əlavə edin. Qazanın dibində kərə yağını əridin.
Qazmaq qarışığını əlavə edin, hamarlayın, bir az qızdırın və sonra plov düyüsünü əlavə edin. Zəfəran suyu və kərə yağı əlavə edin.
Qapağı bağlayın və aşağı odda dəmə qoyun.
Nuş olsun!
Etiketlər: əlavə, stəkan, xörək, çimdik, sarıkök, yağlı, qatıq, qaşığı, düyüsünü, sonra, qızdırın, Zəfəran, aşağı, qoyun, hamarlayın, bağlayın, Qapağı, dibində, yumurtanı, bişirilmiş