• Qurban ətini necə yeməli?

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 48

Tarix : 6.11.2018, 14:00

Bölmə : Qidalanma qaydaları


Xroniki xəstəlikləri olanlar ətlə qidalanmağa diqqət etməlidir.
Ürək, diabet, yüksək təzyiq kimi xəstəlikləri olan insanların müəyyən qidalanma rejiminə əməl etmələri vacibdir. Yağlı ətlər, doymuş yağ bu insanlar üçün ciddi təhlükə yarada bilər. Həddindən artıq ətlə qidalanmaqdan qaçmaq lazımdır.

Əti soyuducuda 1-2 gün saxladıqdan sonra istifadə edin.

Təzə kəsilmiş ətin həzmi çox çətindir, həzmsizlik yarada bilər. Soyuducuda 1-2 gün saxlanılmış ətin istifadəsi daha çox məqsədə uyğundur. Ətlər bütöv şəkildə yox, kiçik hissələrə ayrılaraq, yağlı kağıza sarılaraq saxlanmalıdır.

Qurban bayramında bunlara diqqət edin;
1. Ətdən istifadə edərkən tərəvəz yeməklərinə yağ əlavə etmədən bişirin.

2. Xüsusilə, ət yeməklərində qatı yağdan istifadə etməyin və ətin öz yağı ilə bişirin.

3. Səhər yeməyi yeməyi unutmayın.

4. Gündə 2-2,5 litr su için.

5. Əti günorta yeməyində yeməyə çalışın, həzm zamanı problem yaranmasın deyə.

Etiketlər: istifadə, xəstəlikləri, bişirin, yeməyi, diqqət, bilər, yarada, bayramında, bunlara, edərkən, tərəvəz, Qurban, Ətdən, yeməklərinə, kiçik, şəkildə, bütöv, hissələrə, ayrılaraq, sarılaraq
Загрузка...
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN




Yandex.Metrica