• Evdə meyvə və tərəvəzin püf nöqtələri

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 14 393

Tarix : 23-04-2015, 12:00

Bölmə : Qidalanma qaydaları


Mətbəxinizi qışa hazırlamaq üçün yaz tərəvəz və meyvələrini dondurmaq istəyir, amma necə edəcəyinizi bilmirsiniz?
Dərin dondurucular hər cür qidanın ömürünü uzadar. Uzun davamlı saxlanması üçün dondurucunun istiliyini -32 C və ya daha altında tutmağa çalışın.
Dondurucuya qoymadan əvvəl qablaşdırmağa diqqət yetirin. Klassik plastik qablaşdırma kağızları yerinə, dondurucu qablarını , folyalarını və nəm keçirməyən kağız, plastik torba və ya digər qablaşdırma vəsaitlərindən istifadə edin.
Dondurmadan əvvəl, hər qida paketi hansı qida olduğunu, tarix və miqdarını yazaraq saxlayın . Dondurucunuzu açtığınızda, hər qidanı və təzəliyini rahatlıqla ayırd edə bilərsiniz. Köhnə olanları ön tərəfə qoyaraq ilk olaraq istifadə edilməsini təmin edin. Benzer qidaları yan-yana qoyun, beləcə daha asan edə bilərlər.

Bu qidaları dondurmayın!
Bəzi qidalar dondurulmaya uyğun deyil. Banan, təzə pomidor , kərəviz, mayonez , qaynadılmış qatı yumurta, xama, çırpılmamış krem , təzə kartof,.. Bu cür qidalar dondurma əməliyyatı mikrobioloji keyfiyyətdən çox, yemə keyfiyyətlərini təsir etməkdədir.
Tərəvəzlərin dondurulmuş halda saxlama müddətlərini uzatmaq üçün qaynadın. Qaynatma , qidaların suyun içində 1-3 dəqiqə arasında qaynadılması və dərhal soyuq suyun içində bişirmə əməliyyatının dayandırılması üçün soyudulması əməliyyatıdır. Suyunu süzdükdən sonra , hava keçirməyən plastik torbaların içinə qoyaraq dondurucuya yerləşdirin.
Etiketlər: plastik, içində, istifadə, əvvəl, suyun, qablaşdırma, qidalar, keçirməyən, qoyaraq, qidaları, çırpılmamış, keyfiyyətlərini, kartof, mikrobioloji, keyfiyyətdən, dondurma, əməliyyatı, mayonez, dondurmayın, dondurulmaya
BİZİ İZLƏYİN