• İnək ətinin faydaları

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 6582

Tarix : 26.04.2015, 13:00

Bölmə : Qidalanma qaydaları


Həm qida maddəsi kimi,həm də müalicəvi-profilaktik baxımdan faydalıdır.Bir illik dana əti daha keyfiyyətlidir.Bir yaşdan yuxarı mal əti bədənə istilik,quruluq verir,gec həzm olur.Onu həl bişirmək,sirkə, ədviyyatlar, o cümlədən darcın işlətməklə yemək məsləhətdir.Mal əti bədəni qüvvətləndirir,kökəldir,pəhriz məqsədilə də istifadə olunması münasibdir, sidikqovucu təsirə malikdir.Mal budunun iliyini dəriyə sürtdükdə xarici şişləri yatırır və baş agrısını sakitləşdirir,yumşaldıcı xassəyə malikdir.Malın təzə qanını arpa unu ilə təpitməsi də şişlərin müalicəsi üçün faydalıdır. MAL TƏZƏYİ- mal təzəyini isti-isti,dəridə olan cismani zədələr,şiş,oynaq agrıları zamanı təpitmə kimi yaxırlar.Onu arpa unu ile təpitməsi sızanaq üçün,sirkə ilə təpitməsi isti şişlər və diş ağrısı ,bal ilə təpitməsi ise soyuq şişlər üçün faydalıdır.

Etiketlər: təpitməsi, faydalıdır, sirkə, şişlər, malikdir, yumşaldıcı, xassəyə, qanını, sakitləşdirir, Malın, yatırır, sürtdükdə, dəriyə, xarici, şişləri, şişlərin, təzəyini, təpitmə, zamanı
Загрузка...
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN




Yandex.Metrica