Bal həm dərinizə, həm də bədəninizə içdən yaxşılıq təmin edər.
Xora və digər həzm sistemi xəstəliklərini azaldar.
Bal, xora və bakteriyaya bağlı həzm sistemi xəstəliklərindən xilas olmanıza köməkçi olar.
AntibakteriyaldırBütün ballar antibakteriyal xüsusiyyətə sahibdirlər. Çünki arılar, bal edərkən, içinə bir ferment əlavə edərlər və bu ferment hidrogen peroksit meydana gəlməsinə səbəb olar.
Xərçəng və ürək xəstəliklərini önləyərBal, flavanoid ehtiva edər və flavanoidin içində olan antioksidlər bəzi xərçənglərə və ürək xəstəliklərinə tutulma riskinizi azaldar.
Öskürək və boğaz infeksiyalarının yaxşılaşmasında köməkçidirBal, öskürəyin yaxşılaşmasına köməkçi olar. Xüsusilə də qarabaşaq balı.
Qan şəkərini nizamlayarHər nə qədər bal sadə şəkərlər ehtiva etsə də bu, ağ şəkər ya da süni dadlandırıcı ilə eyni xüsusiyyətlərə sahib deyil. İçindəki fruktoza və glikoza kombinasiyası bədənin qan şəkərini tənzimləməsinə köməkçi olar.
5 elementi tarazlıqda saxlayarBal, Hindistanda 4000 ildir ayurvedik (Hindistanda ortaya çıxan anyik bir sağlamlıq sistemi) bir dərman olaraq istifadə edilər. Görmənin yaxşılaşması, kilo itkisi, halsızlıq, sidik yolları xəstəlikləri, bronxial asma, ishal, iqtidarsızlıq və erkən boşalma kimi sağlamlıq problemlərinə də yaxşı gəldiyinə inanılır.
Yara və yanıqlara yaxşı təsir edirDəriyə çöldən tətbiq olunan bal, yaxşılaşdırıcı xüsusiyyəti sayəsində, yara və yanıqlara yaxşı təsir edir.
Dərini gözəlləşdirərAnti bakteriyal xüsusiyyətləri dəriyə yaxşı təsir edir. Başqa vəsaitlərlər birlikdə istifadə edildiyində də nəmləndirici təsirlərə malikdir.
Balın çox növü olduğunu unutmamaq lazımdır. Fərqli növ ballar, hansı çiçəkdən alındığına görə, fərqli flavanoid xüsusiyyətlərə sahibdirlər.
- Balların növləri (ən məşhur olanları)
- Alfalfa (adi yonca) balı
- Yabanmersini balı
- Qarabaşaq balı
- Yonca balı
- Portağal çiçəyi balı
- Çöl çiçək balı
- Şam balı
Balların ən az 40 növü vardır və hər biri özünə xas bir dada və xüsusiyyətlərə sahibdirlər. Balın rəngi nə qədər tünddürsə, o çox çox antioksida ehtiva edər.
Bal haqqında məsləhətlərƏgər balınızdan maksimum faydanı almaq istəyirsinizsə, mümkün olduğunca saf və xam olmasına diqqət yetirməlisiniz.
Bal ilə əlaqədar diqqət yetirməniz lazım olanlar nöqtələrBalın şəkər olduğunu unutmayın. Bu səbəblə də qab-qab bal yeməməniz lazım olduğunu unutmamalısınız. Əks halda kilo ala bilər və sağlamlığınızı yaxşılaşdırmaq istəyərkən pisləşdirə bilərsiniz.
Bəzi balların içindəki bakteriyalar yetkin və uşaqlara zərər verməzkən, körpələr üçün son dərəcə təhlükəli ola bilərlər. Bu səbəblə 1 yaşın altındakı körpələrə bal verilməməsi lazımdır.
Etiketlər: yaxşı, sahibdirlər, ehtiva, sistemi, köməkçi, xüsusiyyətlərə, Balın, olduğunu, təsir, Hindistanda, ballar, səbəblə, ferment, diqqət, istifadə, Balların, flavanoid, xəstəliklərini, yanıqlara, şəkər