• DİQQƏT: Qril və dönərlərdə böyük təhlükə!

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 5643

Tarix : 23.01.2017, 10:00

Bölmə : Qidalanma qaydaları


Çox bişmiş yaddaşı məhv edir

Ətin çiy qalması ziyandır. Sağlam qidalanmaq üçün əti çox bişirmək lazımdır. Sağlamlığımızı düşünüb, uzun müddət bişirdiyiniz ətdəki təhlükələrdən xəbəriniz yoxdur.

Çox bişmiş ətin insanlarda yaddaşı zəiflətdiyi aşkarlanıb. ABŞ-da aparılan bir araşdırma nəticəsində çox bişirilən ətin tərkibində yaranan qlikasyon elementlərin yaşlanmağı sürətləndirdiyi və unutqanlığa səbəb olduğu ortaya çıxıb.

Araşdırıcılar qızartma, qril, dönər, qovurma və konservləşdirilən qidalarda şəkərin proteinlə reaksiyası nəticəsində qlikasyon elementlərinin yarandığını bildiriblər.

Mütəxəssislər qlikasyonun unutqanlıq, beyin, ürək, böyrək və yaşla bağlı digər xəstəliklərə səbəb olduğunu bildirir.

Etiketlər: nəticəsində, bişmiş, qlikasyon, yaddaşı, səbəb, konservləşdirilən, qidalarda, şəkərin, proteinlə, qovurma, dönər, çıxıb, Araşdırıcılar, reaksiyası, qızartma, ortaya, elementlərinin, bağlı, yaşla, digər
Загрузка...
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
Qalın mətn Maili mətn Vurğulanmış mətn Silinmiş mətn | Sol kənar üzrə düzləşdir Mərkəz üzrə düzləşdir Sağ kənar üzrə düzləşdir | Təbəssümlərin əlavə edilməsi Linkin əlavə edilməsiQorunmuş linkin əlavə edilməsi Rəng seçimi | Gizli mətn Sitatın əlavə edilməsi Seçilmiş mətni kiril əlifbası transliterasiya ilə dəyişdir Spoyler
BİZİ İZLƏYİN




Yandex.Metrica