• Həftədə 5 dəfə 1 ovuc çərəz...

Reseptin məlumatları Baxış sayı: 1555

Tarix : 11.05.2017, 11:00

Bölmə : Qidalanma qaydaları




Qoz, fındıq, badam, keşyu, araxıs, püstə və çərəzlər zülallar, müxtəlif vitamin və miberallar, yağlı turşular və s. faydalı maddələrlə olduqca zəngindir.
Çoxsaylı araşdırmala göstərib ki, çərəzlər bir çox xəstəliklərin riskini azaldır.
Belə ki araşdırmalar sübüt edib ki, çərəzlərin qəbulu ürək-damar sistemi xəstəliklərinin, şəkərli diabetin, bəzi xəsrçəng növlərinin (xüsusilə düz bağırsaq xərçəngi) riskini xeyli azaldır.
Çərəzlərin sağlamlığa olan təsiri ilə bağlı növbəti araşdırma göstərib ki, çərəzlər orqanizmdə iltihabları azaldır. Çərəzləri tez-tez qəbul edən insanların qanında iltihabı göstərən xüsusi biomarkerlərin səviyyəsi daha aşağı olub. İltihablar, xüsusilə də xroniki iltihablar bir çox ağır xəstəliklərin əsas səbəbidir.
Medical Xpress xəbər verir ki, alimlərin fikirinə görə sağlamlığı qorumaq üçün insan həftədə 5 dəfə 1 ovuc çərəz yeməlidir.
Etiketlər: çərəzlər, azaldır, xəstəliklərin, riskini, xüsusilə, göstərib, iltihabı, qanında, insanların, göstərən, xüsusi, səviyyəsi, biomarkerlərin, qəbul, Çərəzləri, növbəti, bağlı, araşdırma, orqanizmdə, iltihabları
Hörmətli Qonaq, siz sayta qeydiyyatsız istifadəçi kimi daxil olmusunuz.
Saytda şərh yazmaq, xəbər göndərmək və eləcə də digər hüquqlardan istifadə edə bilmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyinizi məsləhət görürük.
  • İnformasiya
Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
BİZİ İZLƏYİN